Τρεις συνταγές για απολαυστικές σούπες – Ιδανικές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές
Υγιεινές, γεμάτες θρεπτικά συστατικά
Μετά τα εορταστικά εδέσματα, γλυκά και φαγητά των γιορτών, οι σούπες είναι το ιδανικό φαγητό για να επαναφέρετε τον οργανισμό σας σε ισορροπία.
Αυτές είναι τρεις συνταγές για σούπες γεμάτες με θρεπτικά συστατικά.
Σούπα με λαχανικά
Υλικά
8 κολοκύθια (τριμμένα ή ψιλοκομμένα)
2 καρότα ( τριμμένα ή ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι άνηθο(ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι σέλινο(ψιλοκομμένο)
1 χούφτα σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
8 φύλλα μαρούλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
χυμό λεμονιού (οσο θελετε)
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
σελινόριζα χοντροκομμένη
1 κούπα λάχανο (λευκό ή μωβ)
μια ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με αλάτι και νεράκι τόσο όσο να τα σκεπάσει.
Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος και τον χυμό λεμονιού.
*Αν θέλουμε μπορούμε με το ραβδομπλέντερ να την κάνουμε βελουτέ. Μπορούμε να προσθέσουμε όποιο άλλο λαχανικό μας αρέσει.
Σούπα με σπανάκι και μπρόκολο
Υλικά
Σπανάκι (45 γρ.)
1 κλωνάρι σέλινο
2 κεφάλια μπρόκολο
5 σκελίδες σκόρδου (25 γρ.)
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (15 γρ.)
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό.
Στη συνέχεια, προσθέστε το πλυμένο σπανάκι χωρίς τους μίσχους.
Κόψτε το σέλινο και προσθέστε το και στη συνέχεια το κομμένο σκόρδο.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο.
Τέλος, σερβίρετε και αλατοπιπερώστε για να δώσετε εντονότερη γεύση.
Η detox σούπα με λαχανικά και μπαχαρικά
Μια αντιφλεγμονώδη σούπα με λαχανικά και πολλά μπαχαρικά έχει προτείνει η ψυχοδιατροφολόγος Itziar Digó. Όπως εξηγούσε και η ίδια στον λογαριασμό της στο instagram αυτό θα ήταν το δείπνο της μετά τις γιορτές.
Η σούπα περιείχε σέλερι, πράσο, κόκκινο λάχανο, κολοκύθι, μάραθο, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και σκόρδο. Τα άφησε όλα να μουλιάσουν για λίγο σε νερό και μετά τα έριξε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, μαζί με κουρκουμά και κινόα, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και ρύζι ή νουντλς ρυζιού. Η διατροφολόγος συμβουλεύει ότι η συγκεκριμένη σούπα έχει υψηλή διατροφική αξία και θεωρείται ιδανική για ένα θρεπτικό δείπνο, αν θέλετε όμως ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, προσθέστε και ένα βραστό αυγό.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις