Vegan συνταγή: Σοκολατένια μάφινς με αβοκάντο χωρίς ψήσιμο
Η συνταγή από τη σελίδα The Veggie Sisters
Μία λαχταριστή συνταγή για ένα vegan γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ψήσιμο.
Για τα σοκολατένια μάφινς με αβοκάντο από τη σελίδα The Veggie Sisters θα χρειαστείτε μόνο ένα μπλέντερ και στη συνέχεια να παγώσουν στο ψυγείο.
Υλικά
για την βάση:
150 γρ. χουρμάδες
105 γρ. καρύδια, αλεσμένα
50 γρ. βρώμη, αλεσμένη
1 κ.γ. κακάο
για την γέμιση:
280 γρ. ώριμο αβοκάντο
90 γρ. σοκολάτα vegan, λιωμένη σε μπεν μαρί
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
για την επικάλυψη:
κροκάν φουντουκιού (ή τριμμένο φουντούκι)
ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα.
Κατόπιν τους πολτοποιούμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το καρύδι, την βρώμη και το κακάο.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 9 μαφινοθήκες σιλικόνης (για να ξεφορμάρονται εύκολα) και το πατικώνουμε με τα δάχτυλα.
Κατόπιν πολτοποιούμε το αβοκάντο στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Μεταφέρουμε σε μπολ και χύνω την λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε τη μους πάνω στις βάσεις.
Γαρνίρουμε με κροκάν φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας και βάζουμε τις μαφινοθήκες στο ψυγείο για να παγώσουν τα μάφιν.
Υπομονή μέχρι την επόμενη μέρα που θα έχουν σφίξει τα υλικά, θα ξεφορμάρουμε τα μαφινάκια και θα τα απολαύσουμε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις