Η συνταγή από τη MISKO

Ένα comfort food που μπορεί παράλληλα να είναι και υγιεινό. Mac and cheese με αβοκάντο, με τις Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO με τομάτα και σπανάκι, έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Υλικά

400 γρ Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO

25 γρ. αλάτι

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. ελαιόλαδο

1 λίτρο γάλα

1 κ. γ. αλάτι

¼ κ. γ. πιπέρι

¼ κ. γ. μοσχοκάρυδο

260 γρ. cheddar τριμμένο

2 ώριμα αβοκάντο

2 κ. σ. χυμό λεμονιού

½ κ. γ. αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Λίγη πάπρικα καπνιστή, προαιρετικά για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Στον πολυκόφτη βάζουμε την ψίχα των αβοκάντο, το χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, όταν βράσει ρίχνουμε το αλάτι και τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKOκαι ανακατεύουμε.
  • Μειώνουμε την ένταση σε μέτρια, τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας (10 λεπτά) και τα στραγγίζουμε.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το αλεύρι, το καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά και ενσωματώνουμε σε δόσεις το γάλα.
  • Μειώνουμε την ένταση σε μέτρια/χαμηλή και αναδεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το μείγμα των αβοκάντο.
  • Βάζουμε λίγο-λίγο το τυρί, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO.
  • Τέλος, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία για 2 λεπτά να ενωθούν όλα τα υλικά, και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγη πάπρικα καπνιστή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις