Εταιρεία κυτταρικής γεωργίας δημιούργησε vegan αρνίσιο κρέας
Μια ακόμη καινοτομία για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κατανάλωσης κρέατος στο περιβάλλον
Το 2020, οι παγκόσμιες εκπομπές μεθανίου έφτασαν τους 570 εκατομμύρια μετρικούς τόνους και οι εκπομπές των ζώων σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών αντιπροσώπευαν περίπου το 32% αυτού του συνόλου. Επί του παρόντος, περισσότερες από 100 χώρες, συνεργάζονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Δέσμευσης για το Μεθάνιο για μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά 30% κάτω από τα επίπεδα του 2020 έως το 2030.
Αρνίσιο κρέας καλλιεργημένο από ζωικά κύτταρα – Η νέα καινοτομία
Μια λύση για τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου (ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου) είναι η μείωση του αριθμού των μηρυκαστικών που εκτρέφονται για το κρέας τους και η εταιρεία κυτταρικής γεωργίας Future Meat Technologies (FMT) κάνει ακριβώς αυτό. Η εταιρεία πιστεύει ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για την παράδοση του κρέατος αρνιού στους καταναλωτές που δεν περιλαμβάνει τη σφαγή ζώων ή την εκπομπή μεθανίου στο περιβάλλον. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία με έδρα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει καλλιεργήσει με επιτυχία κρέας αρνιού από μια μικρή ποσότητα ζωικών κυττάρων.
«Περνώντας αυτό το ορόσημο, η Future Meat ενισχύει τη θέση της ως ηγέτης και πρωτοπόρος στη βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος και δείχνει ξανά τις απεριόριστες δυνατότητες του πώς η καινοτομία μπορεί να οδηγήσει σε βιώσιμες λύσεις», δήλωσε η CEO της FMT, Nicole Johnson-Hoffman. «Οι βασικές γνώσεις θα αξιοποιηθούν καθώς εργαζόμαστε για την παραγωγή άλλων κρεάτων, συμπεριλαμβανομένου του βοείου κρέατος και του χοιρινού, αυξάνοντας τις προσφορές της Future Meat στην αγορά για τους καταναλωτές».
Το 2019, η FMT άρχισε να δημιουργεί καλλιεργημένο αρνίσιο κρέας χρησιμοποιώντας απομονωμένα κύτταρα ινοβλαστών (ή κύτταρα που συμβάλλουν στον σχηματισμό συνδετικού ιστού) από πρόβατα Awassi, μια φυλή κοινή στη Νοτιοδυτική Ασία. Η FMT ξεκίνησε επίσης συνομιλίες με τον διεθνή κολοσσό τροφίμων και ποτών Nestlé, η οποία εντόπισε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης των προϊόντων κρέατος της FMT στη μάρκα Garden Gourmet για να προσφέρει στους καταναλωτές ένα προϊόν που συνδυάζει καλλιεργημένο και φυτικό κρέας.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις