Εύκολη συνταγή για vegan κέικ μανταρίνι-σοκολάτα με γλάσο, χωρίς μίξερ
Αυτό το κέικ ξεχωρίζει για τη γεύση του και δεν του λείπει τίποτα
Vegan κέικ μανταρίνι – σοκολάτα με σοκολατένιο γλάσο, της εποχής, αφράτο και αρωματικό.
Χωρίς βούτυρο και αυγά, χωρίς μίξερ, αυτό το κέικ ξεχωρίζει για τη γεύση του και δεν του λείπει τίποτα!
Γεύση; Μοναδική από το φρούτο παντρεμένο με τη σοκολάτα. Υφή; Ανάλαφρη και αέρινη. Γλάσο; Σούπερ σοκολατένιο που λιώνει στο στόμα. Αυτό το κέικ θα το φτιάξεις ξανά και ξανά.
Η συνταγή από τη food blogger paxxi.
Κέικ μανταρίνι- σοκολάτα
Υλικά
150 ml ελαφρύ λάδι σπορέλαιο
220 γρ ζάχαρη
250 ml χυμό μανταρινιού και πορτοκαλιού 4 μανταρίνια και το υπόλοιπο πορτοκάλια
1 κγ μαγειρική σόδα
2 μανταρίνια το ξύσμα
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
9 γρ σκόνη κακάο
Για το γλάσο:
150 γρ κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα
75 γρ φυτική κρέμα
20 γρ έξτρα σοκολάτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.
Πάνω από το μπολ έχω ένα βαθύ ποτήρι με το χυμό των φρούτων και μέσα του διαλύω τη σόδα, ανακατεύοντας να αφρίσει, καλά πριν τα ρίξω στο μείγμα.
Αρωματίζω με ξύσμα μανταρινιών και αναδεύω με το σύρμα.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα βάζω σε δόσεις στο μείγμα ανακατεύοντας μόνο τόσο ώστε να ενσωματωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ βγάζω 230 γρ από το μείγμα προσθέτω το κακάο και τα ανακατεύω να γίνει σοκολατένιο το μείγμα.
Λαδώνω και αλευρώνω καλά μια φόρμα 23 εκ με δακτύλιο στη μέση, μεταφέρω το πρώτο μείγμα σε αυτή και με ένα κουτάλι από πάνω βάζω κουλατιές από το σοκολατένιο μείγμα διάσπαρτα. Με ένα μαχαίρι ανακατεύω λίγο τα δύο μείγματα μέχρι τη βάση να ενωθούν λίγο.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά (μετά τα πρώτα 35 λεπτά, αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο). Τσεκάρω με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν δεν βγάζει θρύμματα είναι έτοιμο.
Το βγάζω και αφού κρυώσει 15 λεπτά, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια σχάρα.
Το αφήνω να κρυώσει εκεί.
Βάζω ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τη σχάρα με το κέικ.
Μετά λιώνω στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με τη φυτική κρέμα, τα ανακατεύω καλά να ενωθούν και λούζω με αυτά το κέικ να καλυφθεί.
Το αφήνω να στεγνώσει (ή βάζω για 5 λεπτά στο ψυγείο) και γαρνίρω με λίγη τριμμένη σοκολάτα από πάνω.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω το κέικ.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις