Το FoodLife συνάντησε τον Σάββα Χατζησαββίδη στο πρόσφατο Vegan Fiesta Hellas

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ο Σάββας Χατζησαββίδης στο αγρόκτημά του στην περιοχή των Άνω Βουναίνων Λάρισας παράγει μία σειρά από φυτικά προϊόντα όπως ζυμαρικά από ζέα και όσπρια καθώς και αλεύρι και αρτοσκευάσματα στον παραδοσιακό του πετρόμυλο διαθέτοντας παράλληλα και έτοιμα γεύματα.

Η παραγωγή είναι πολύ περιορισμένη, σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί αναλλοίωτος ο χαρακτήρας και η φυσική ποιότητα των προϊόντων ενώ τα τελευταία χρόνια πρόκειται για… οικογενειακή υπόθεση αφού στο αγρόκτημα που παραάγει τα προϊόντα «Γη και Υγεία» εργάζονται ο ίδιος η γυναίκα και τα παιδιά του.

Το FoodLife συνάντησε τον κ. Χατζησαββίδη στο πρόσφατο Vegan Fiesta Hellas στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, καθώς ο ίδιος διαθέτει τα προϊόντα του σε αντίστοιχες εκθέσεις καθώς και σε οικογιορτές.

«Το χωριό μου έδωσε ευκαιρίες να έρθω σε επαφή με τη φύση, θέλω να κάνω πράγματα που έχουν ουσία» σημειώνει σχετικά με την ενασχόληση του με το αγρόκτημα το οποίο παλαιότερα καλλιεργούσε η οικογένεια του. Ο ίδιος ωστόσο το λειτουργεί ως οικολογικό παράγοντάς τα με φυσικούς τρόπους.

«Οι καταναλωτές γνωρίζουν τα προϊόντα κυρίως μέσα από εκθέσεις ενώ έχουμε πελάτες που τα αναζητούν και μας στηρίζουν σχεδόν από την αρχή» προσθέτει.

Στην οικοτεχνία βρίσκουν ζυμαρικά, τραχανάδες, χυλοπίτες, αλεύρι ολικής και λευκό ζέας, αλεύρι ρεβιθιού, κρίθινο, μαυραγάνι, ζυμαρικά οσπρίων, έτοιμα υγιεινά γεύματα, όσπρια, λαχανικά κ.α.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις