Ένα ασπράδι πλήρως λειτουργικό για την μαγειρική

Tο ασπράδι αβγού είναι ένα πολύ δύσκολο συστατικό για να αντικατασταθεί σε συνταγές vegan. Ωστόσο, το νέο vegan ασπράδι αυγού που ονομάζεται EVERY EggWhite μόλις κυκλοφόρησε επίσημα για να λύσει αυτό το πρόβλημα! Αυτό το επαναστατικό προϊόν σημαίνει ότι οι αρτοποιοί και οι σεφ μπορούν πλέον να έχουν την ίδια μαγειρική λειτουργία με τα ασπράδια αυγού, αλλά αποκλείοντας την ζωική τους προέλευση. Τι κάνει όμως το συγκεκριμένο αυγό;

Αυτό το vegan ασπράδι αυγού εκτός του ότι είναι μια αμιγώς φυτική εναλλακτική έχει επίσης αναπτυχθεί και ζυμωθεί για να αναπαραχθεί το πραγματικό DNA από τα ασπράδια αυγού του κοτόπουλου μαζί με ζάχαρη. Όλα είναι εξ ολοκλήρου φυτικής προέλευσης και δεν εμπλέκονται ζωικά κύτταρα. Αυτή η επαναστατική διαδικασία ζύμωσης έχει δημιουργήσει ένα ασπράδι αυγού εντελώς απαλλαγμένο από ζώα. Είναι η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας που στοχεύει να αποσυνδέσει τις πρωτεΐνες του κόσμου από τα ζώα που τις παράγουν.

Λόγω της παρόμοιας γενετικής φύσης αυτού του νέου προϊόντος, παρόλο που προέρχεται εξ ολοκλήρου από φυτικές πηγές, όσοι έχουν αλλεργίες στα αυγά δεν συνιστάται να το καταναλώνουν. Οι πρωτεΐνες χωρίς ζώα της EVERY θα είναι διαθέσιμες από την Ingredion και αποστέλλονται παγκοσμίως.

Αυγό χωρίς την κότα: Η εταιρεία που έχει βάλει στόχο να το καταφέρει

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις