Aπό τη food blogger paxxi

Εύκολο, υγιεινό και κατάλληλο για κάθε ώρα της μέρας.  Η υπέροχη αυτή συνταγή για κέικ- blondies- με ρεβίθια και κομμάτια σοκολάτας από τη food blogger paxxi. Με φυσική γλύκα, πλούσιο, χορταστικό και τριφτή υφή.

Υλικά

  • 100 ml ζουμί ρεβιθιού/ aquafaba
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα βραστά ρεβίθια
  • 130 γρ βούτυρο αμυγδάλου/ φυστικοβούτυρο/ ταχίνι
  • 100 γρ μέλι/ σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας/ ελαιόλαδο
  • 70 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το μίξερ το ζουμί ρεβιθιού με το αλάτι να αφρατέψουν σε ελαφριά μαρέγκα.
  •  Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα ρεβίθια να γίνουν πάστα και τη βάζω στο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας, και τη μαρέγκα ανακατεύοντας τα όλα μαζί.
  • Τέλος ενσωματώνουμε στο μείγμα τα κομμάτια κουβερτούρας και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου).
  • Βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και το κόψουμε σε κομμάτια τετράγωνα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις