Vegan μελομακάρονα: Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή
Aπό τη food blogger “When Helen Cooks”
Η απόλυτη συνταγή για vegan μελομακάρονα έρχεται για να δώσει στις μέρες των γιορτών τη γεύση που τους αξίζει.
Η παρακάτω πεντανόστιμη συνταγή είναι από την food blogger “When Helen Cooks” και το blog της, whenhelencooks.com.
Υλικά
Για το σιρόπι:
- 400 ml νερό
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 ml σιρόπι αγαύης
- 1 ξύλο κανέλας
- 2-3 γαρύφαλλα
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
Για τα μελομακάρονα:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ⅓ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml ηλιέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 ml κονιάκ
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- τριμμένα καρύδια (όσα επιθυμούμε)
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
- Ξεκινάμε με το σιρόπι ρίχνοντας τα υλικά σε μία κατσαρόλα, η οποία βρίσκεται σε χαμηλή ένταση.
- Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
- Με την πάροδο αυτού το χρόνου, αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και τη σκόνη γαρύφαλλο και τα ανακτεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τον χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε σταδικά το μείγμα από το πρώτο μπολ στο δεύτερο, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Στόχος μας είναι να ομογενοποιηθούν τα υλικά χωρίς να ζυμώσουμε το μείγμα.
- Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βουτάμε ένα-ένα τα μελομακάρονα, όσο είναι ζεστά, στο κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε περίπου 10-15″ και μετά γυρνάμε το μελομακάρονο από την άλλη για άλλο τόσο χρόνο.
- Τοποθετούμε τα μελομακάρονά μας σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με τριμμένα καρύδια.
- Απολαμβάνουμε!
Πηγή φωτογραφίας: whenhelencooks.com
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις