Aπό τη food blogger “When Helen Cooks”

Η απόλυτη συνταγή για vegan μελομακάρονα έρχεται για να δώσει στις μέρες των γιορτών τη γεύση που τους αξίζει.

Η παρακάτω πεντανόστιμη συνταγή είναι από την food blogger “When Helen Cooks” και το blog της, whenhelencooks.com.

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 400 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 ml σιρόπι αγαύης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι

Για τα μελομακάρονα:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 ml κονιάκ
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • τριμμένα καρύδια (όσα επιθυμούμε)

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι ρίχνοντας τα υλικά σε μία κατσαρόλα, η οποία βρίσκεται σε χαμηλή ένταση.
  • Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
  • Με την πάροδο αυτού το χρόνου, αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και τη σκόνη γαρύφαλλο και τα ανακτεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τον χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε σταδικά το μείγμα από το πρώτο μπολ στο δεύτερο, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Στόχος μας είναι να ομογενοποιηθούν τα υλικά χωρίς να ζυμώσουμε το μείγμα.
  • Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βουτάμε ένα-ένα τα μελομακάρονα, όσο είναι ζεστά, στο κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε περίπου 10-15″ και μετά γυρνάμε το μελομακάρονο από την άλλη για άλλο τόσο χρόνο.
  • Τοποθετούμε τα μελομακάρονά μας σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με τριμμένα καρύδια.
  • Απολαμβάνουμε!

Πηγή φωτογραφίας: whenhelencooks.com

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις