Ενα πολύ ιδιαίτερο σοκολατένιο cheesecake με βελούδινη υφή

Αυτό το πολύ ιδιαίτερο cheesecake με σοκολάτα του γνωστού σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη είναι μοναδικό!

Είναι περισσότερο σαν μια κρέμα ξηρών καρπών με βελούδινη υφή. Είναι τόσο νόστιμο και το καλύτερο μέρος είναι ότι, είναι απαλλαγμένο από ενοχές.

VEGAN CHEESECAKE ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

Για τη βάση

8 χουρμάδες
1 κουπα αμύγδαλα
50 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. φουντουκοβούτυρο

Για την κρέμα

500 γρ. ωμά κάσιους (μουλιασμένα τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ)
40 ml. σιρόπι αγαύης
20 ml έλαιο καρύδας
100 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. φουντουκοβούτυρο
Για την επικάλυψη
80 γρ. κουβερτούρα
10 ml έλαιο καρύδας

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα αμύγδαλα και μετά τους χουρμάδες μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
Προσθέτουμε την σοκολάτα και το φουντουκοβούτυρο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μια φόρμας για τάρτα με αποσπώμενη βάση και το αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση και την αφήνουμε να σταθεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη:

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το έλαιο καρύδας σε μπεν μαρί.
Καλύπτουμε το ”cheesecake” με την λιωμένη σοκολάτα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις