Συνταγή για το απόλυτο γλυκό: Vegan cheesecake με φιστικοβούτυρο
Η vegan παραλλαγή για το αγαπημένο μας cheesecake
Σας αρέσει το cheesecake αλλά είστε vegan; Αυτή η παραλλαγή του cheesecake με φυστικοβούτυρο θα σας ξετρελάνει!
Vegan cheesecake
Υλικά
για τη βάση
230 γρ. digestive
60 γρ. μαργαρίνη
για την κρέμα
180 γρ. γάλα καρύδας παγωμένο για 24 ώρες στο ψυγείο
180 γρ. φιστικοβούτυρο
50 γρ. σιρόπι αγαύης
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
για το γαρνίρισμα
50 γρ. φιστίκια αλατισμένα και χοντροκοπανισμένα (peanuts)
20 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Πολτοποιώ στο μούλτι τα digestive να γίνουν σκόνη. Λιώνω το βούτυρο και σε ένα μπολ ανακατεύω τα μπισκότα με το βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι και το πατικώνω να ισιώσει. Καλύπτω με ένα πιάτο και το βάζω στο ψυγείο. Βάζω στο μπλέντερ το γάλα καρύδας (το πηχτό άσπρο μέρος) και το χτυπώ μαζί με το φιστικοβούτυρο και το εκχύλισμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζω την κρέμα στη βάση και γαρνίρω με τα φιστίκια και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και το βάζω 5 ώρες στην κατάψυξη να σφίξει. Μετά το μεταφέρω στο ψυγείο και μετά από λίγο μπορώ να το κόψω. Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για ντοματόσουπα φούρνου – Vegan και light, θα σας ενθουσιάσει
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις