Η αγαπημένη συνταγή για κέικ σοκολάτας είναι υγιεινή, vegan και light

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο και ζουμερό κέικ σοκολάτας.

Αυτή η συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ σοκολάτας είναι υγιεινό, vegan και light και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή είναι του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη. Είναι πολύ απλή και εύκολη και μάλιστα, δεν θα χρειαστείς μίξερ.

Vegan κέικ σοκολάτας

Υλικά

350 ml νερό
300 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml σπορέλαιο
440 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.

Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα από το ένα μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε ελαφρώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής ημίρευστος χυλός.

Αδειάζουμε σε ένα ταψί 25 Χ 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160-170C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή φωτό: pixabay

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις