Τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα της ταβέρνας που είναι vegan

Τι μπορείς να παραγγείλεις άφοβα από τον κατάλογο στην επόμενη έξοδό σου
Εάν ακολουθείς μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή δεν χρειάζεται απαραίτητα να επισκέπτεσαι κάποιο vegan εστιατόριο σε κάθε έξοδό σου για φαγητό, ώστε να βρεις ένα menu που θα ταιριάζει στα γούστα και τις προτιμήσεις σου. Η κουζίνα μας έχει πληθώρα από vegan ελληνικά πιάτα τα οποία βασίζονται στις φυτικές τροφές και δεν περιέχουν καθόλου προϊόντα ζωικής προέλευσης. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα βρίσκεις στις παραδοσιακές ταβέρνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!
Γίγαντες
Οι γίγαντες μαγειρεύονται με άφθονο ελαιόλαδο και φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανός και άνηθος. Αυτό το άκρως ελληνικό πιάτο είναι ιδανικό για ορεκτικό αλλά και για κυρίως γεύμα, ενώ το βρίσκεις σε όλα τα παραδοσιακά ελληνικά ταβερνάκια.
Γεμιστά
Ντομάτες, πράσινες πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες, γεμιστές με ρύζι συνθέτουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο που αναδεικνύει την φρεσκάδα και την νοστιμιά των λαχανικών της ελληνικής γης. Αν και κάποιες φορές περιέχουν και κιμά, τα παραδοσιακά “ορφανά” γεμιστά είναι κατάλληλα για vegan.
Ντολμαδάκια
Τα ντολμαδάκια παραδοσιακά φτιάχνονται με αμπελόφυλλα γεμίζονται με ρύζι και μυρωδικά όπως άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι, τυλίγονται σε σχήμα πούρου και σιγομαγειρεύονται μέχρι να μαλακώσουν. Είναι ένα από τα vegan ελληνικά πιάτα που πραγματικά μυρίζουν Ελλάδα και αξίζει να το απολαύσεις στην επόμενη επίσκεψή σου σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Χόρτα και χορτόπιτα
Τα βλίτα ή χόρτα είναι άγρια χόρτα που βράζονται και σερβίρονται με ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού. Τα χόρτα χρησιμοποιούνται επίσης σε χορτόπιτες χωρίς τυρί που περιέχουν μια ποικιλία από άγρια βότανα που προσθέτουν ακόμα περισσότερη γεύση. Είναι πολύ ωραία συνοδευτικά για κυρίως πιάτα αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα!
Φάβα
Η παραδοσιακή και αγαπημένη φάβα φτιάχνεται με ρεβίθια και είναι απολύτως vegan. Είναι πολύ διάσημη στην Σαντορίνη αλλά θα την βρείτε και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Σερβίρεται με φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο.
Κολοκυθάκια τηγανιτά
Ένα ορεκτικό που δεν λείπει από κανένα μενού ταβέρνας και τα τηγανιτά κολοκυθάκια. Αποτελούν ίσως τον βασιλιά των ορεκτικών ενώ παραδοσιακά σερβίρονται με τζατζίκι, ιδανική επιλογή για vegeterians.
Διαβάστε επίσης: Ταβέρνες δίπλα στο κύμα λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις