Τέλειος vegan κορμός σοκολάτας – Το καλύτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο
Ιδανικό γλυκό ακόμα και για όταν κάνεις δίαιτα αποτοξίνωσης
Όποιος δοκίμασε αυτό το γλυκό δεν μπορούσε να καταλάβει αν είναι vegan ή όχι! Η γεύση του είναι ακριβώς όπως της κλασικής συνταγής, αλλά όλα τα υλικά είναι φυτικής προέλευσης. Ιδανικό ακόμα και για όταν κάνεις δίαιτα αποτοξίνωσης.
Vegan κορμός σοκολάτας
Υλικά
500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φουντούκια
3 κ.σ. έλαιο καρύδας
4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Φυλάσσεται στο ψυγείο
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις