Εάν είσαι vegan ή δεν σου αρέσει η παραδοσιακή συνταγή, θα λατρέψεις αυτήν την εκδοχή

Το Πάσχα είναι μια καθομολογίας κρεατοφαγική γιορτή. Μετά από 40 ημέρες νηστείας οι περισσότεροι επιδίδονται σε πλούσια γεύματα με πρωταγωνιστές τα παραδοσιακά πασχαλινά φαγητά, όπως η μαγειρίτσα. Εάν όμως είσαι vegan και για σένα το κρέας και τα παράγωγά του είναι μόνιμα εκτός μενού σου έχουμε τον τρόπο να απολαύσεις την μαγειρίτσα με μια μικρή αλλαγή που πολλοί θα την βρουν ακόμη πιο νόστιμη. Αυτή η vegan εκδοχή της μαγειρίτσας με μανιτάρια δεν είναι μόνο για τους χορτοφάγους αλλά και γι΄ αυτούς που δεν αγαπούν το συγκεκριμένο φαγητό στην παραδοσιακή του μορφή.

Συνταγή για vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια: Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε μικρές φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε μικρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς να φτιάξεις την εναλλακτική συνταγή για vegan μαγειρίτσα

  1.  Ξεκινάμε καθαρίζοντας και πλένοντας καλά όλα τα υλικά.
  2.  Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια που χωράνε σε κουτάλι.
  3.  Ψιλοκόβουμε όλες τις πρασινάδες.
  4.  Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πρασινάδες σε μια κατσαρόλα με 5 φλ. νερό.
  5.  Προσθέτουμε κύβο Λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν για 5′.
  6.  Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσουν τα υγρά.
  7.  Προσθέτουμε αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε.
  8.  Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγό επιπλέον νερό.
  9.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε διαλύσει στον χυμό των λεμονιών.
  10.  Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις