Το καλύτερο πρωινό για “κοφτερό” μυαλό
Τι πρέπει να τρως το πρωί για να τονώσεις τον εγκέφαλο σου
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό στο παρελθόν, αλλά είναι αλήθεια; Η απάντηση σε αυτή την πανάρχαια ερώτηση είναι ναι, το πρωινό μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην τρέχουσα και μελλοντική ευημερία μας. Όχι μόνο το πρωινό έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο αύξησης βάρους, αλλά σχετίζεται επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο χρόνος των γευμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο η τροφή αφομοιώνεται, απορροφάται και χρησιμοποιείται στον οργανισμό. Έτσι, αν γνωρίζουμε ότι το πρωινό είναι γενικά μια σοφή επιλογή, πώς μπορούν οι επιλογές πρωινού μας να επηρεάσουν θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου;
Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα που έρχεται μετά από νηστεία κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν ξυπνάμε, το σάκχαρο στο αίμα μας είναι χαμηλό, κάτι που μπορεί αυτόματα να έχει επίδραση στη γνωστική λειτουργία. Το πρωινό είναι η πρώτη ευκαιρία της ημέρας για να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας και να ορίσετε τον ρυθμό της καμπύλης του σακχάρου στο αίμα σας.
Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου
Ένα ιδανικό πρωινό για βέλτιστο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και κορυφαία γνωστική απόδοση είναι αυτό που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, υγιή λίπη, φυτικές ίνες και κάποιο είδος προϊόντων. Έτσι, η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη μέρα σας προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά τι γίνεται με το να διατηρείτε τον εγκέφαλό σας ευκρινή μακροπρόθεσμα;
Ένα εξαιρετικό πρωινό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου είναι αυτό που περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες τροφίμων από τη μεσογειακή διατροφή. Η πουτίγκα με σπόρους chia με μούρα είναι ένα πρωινό που τονώνει τον εγκέφαλο που όχι μόνο θα θρέψει το μυζίνι σας αλλά θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικό σίδηρο και ασβέστιο. Το χτύπημα chia με μη γαλακτοκομικό γάλα, όπως γάλα κάσιους και κανέλα, δημιουργεί μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά βάση.
Για γαρνιτούρες, η προσθήκη ενός φλιτζανιού μούρα θα προσφέρει ισχυρά αντιοξειδωτικά και πρόσθετα θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε πρόσθετες επικαλύψεις, όπως αμύγδαλα και ωμό κακάο για ακόμη πιο ισχυρές φυτικές ενώσεις και υγιή λίπη.
Διαβάστε επίσης: Οvernight οatmeal: 4 ιδέες για πρωινό που το φτιάχνεις από το προηγούμενο βράδυ
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις